top
.

Vi er en faglig højskole

Musik og Teaterhøjskolen

Hvem er vi?

Musik og Teaterhøjskolen

En faglig højskole

Vi er Musik og Teaterhøjskolen

På vores højskole er der plads til alle – og der er også plads til dig! Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for, at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv – både fagligt og personligt. På vores højskole kan du se frem til et fællesskab, som du aldrig vil glemme. 

  Musik & Teater              Toftlund
 


Faglig højskole

Musik og Teaterhøjskolen er en faglig højskole. Vi tilbyder personlig og faglig udvikling i inspirerende omgivelser med kvalificerede og professionelle undervisere, som er klar til at dygtiggøre dig. Kom og udvikl dig – sammen med andre! .

Plads til alle

Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for, at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv – både fagligt og personligt. På vores højskole kan du se frem til et fællesskab, som du aldrig vil glemme. Derfor hedder vores elevforening (sammenslutning af tidligere elever) også 'GlemmerDetAldrig'.

Historie

Musik og Teaterhøjskolen (indtil 2003 Den Sønderjyske Højskole for musik og teater) er en dansk folkehøjskole i Toftlund, Sønderjylland, som har specialiseret sig i linjefagene musik, sang, lydteknik, elektronisk musik, teater, dans og nycirkus. Højskolens formål er blandt andet at styrke både de faglige, personlige og almene kvalifikationer hos eleverne.

Mød os!

Tidligere elever 

Har du LYST til at møde nye, spændende mennesker og blive begejstret? Er du parat til at arbejde for sagen og indstillet på at vise dine resultater frem på scenen? Så vil du opleve noget, du aldrig glemmer på vores højskole.

Hør hvad vores tidligere elever har at fortælle om Musik og Teaterhøjskolen

Mød os

Store fællesprojekter

Fællesskab og samvær er vigtige elementer af dit højskoleophold. Selvom der er et stort fokus på arbejdet på linjefagene, er der også plads til at fordybe sig i tværfaglige fællesprojekter, hvor samarbejde og fællesskabet er i højsædet. Her deltager alle elever i det sociale forløb.

Dine muligheder

Hverdagen på højskolen

Det er rart at vide, hvordan din hverdag på højskolen foregår. Læs mere nedenfor, og hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os

Hvilken slags højskole er vi?

Musik og Teaterhøjskolen er et sted, hvor der er plads til alle – også dig! Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for, at du kan udfolde dig – og udfordre og udforske din faglige og personlige udvikling. Blandt musik, dans, teater og nycirkus er du en ’aktiv deltager på livets scene’ – og vi forsøger at være medskabende til din positive oplevelse på højskolen.

Hvordan indkvarteres man?

Som udgangspunkt indkvarteres alle elever på dobbeltværelser på højskolens forskellige elevområder. Det er dog også muligt at ønske enkeltværelse, men vi har kun et begrænset antal til rådighed, så vær ude i god tid, så vi kan opfylde dine ønsker. Eller ring til skolens kontor og forhør dig om dine muligheder.

Hvor ligger Musik og Teaterhøjskolen?

Højskolen ligger midt i Toftlund by i Sønderjylland. Nærmeste togstation ligger i Vojens (ca. 20 km fra Toftlund), hvorfra der går tog nord-, syd- og østpå. Da byen ligger midt i Sønderjylland, er her derfor også stoppested for mange busforbindelser tværs over det sydjyske.

Tag med os

Et ophold du aldrig vil glemme

Har lyst til at møde nye, spændende mennesker, blive begejstret, er du parat til at arbejde for sagen og indstillet på at vise dine resultater frem på scenen? - så vil du opleve noget du aldrig glemmer.

Skal du med på holdet?

Danseteater, musik, lydteknik, sang, teater, nycirkus og EM (Elektronisk Musik) er de tilgange, der danner rammerne om et æstetisk blik på tilværelsen hos Musik og Teaterhøjskolen. 

Højskolen tilbyder hermed ikke blot et trygt læringsmiljø, hvor selvstændigheden kan gro og blomstre i fællesskabets muld, men åbner sindet for en række eksistentielle perspektiver, der er særegen for disse kunstarters udfoldelsesbetingelser. 

Studieturen

Både forår og efterår, tager vi på studierejse. Turen går sædvanligvis til kulturmetropolen Berlin. Gennem mange år har vi nemlig opbygget et kontaktnet i byen, og det giver dig helt særlige muligheder for spændende oplevelser og ny inspiration. 

Berlin er byen, som er i konstant bevægelse og som blomstrer med alle former for kunst. Den har et særligt undergrundsmiljø for kulturudvikling, som vi skal ud at opleve.

Linjefag

Sammenspil

I Sammenspil vil vi sammen udforske og udfordres af den store musikalske verden. Du oplever en bred vifte af genrer, arbejder med egne skitser og nørder igennem i de vigtige små detaljer, den musikalske helhed består af.

Sangskrivning og komposition

Vi med dit kunstneriske udtryk, uanset hvilken form det tager. Gennem praktiske øvelser og filosofiske vinkler undersøger og sanser vi verdenen i og omkring os, og forsøger at spytte det ud igen i form af musik, lyd og ord.

Lydproduktion

På Lydproduktion arbejder vi med at skabe, opleve og forstå den lyd, der er omkring os. Netop forbindelsen mellem lyd og os selv vil vi undersøge, sådan at udgangspunktet for alt, hvad vi skaber, er os selv.

Teater

Teater på vores højskole er for dig, der går med skuespildrømme – eller som måske bare ønsker at komme ud af din komfortzone og prøve personlige grænser af? Teater er en verden fuld af muligheder – ligesom din egen!

NyCirkus

NyCirkus på vores højskole er en fusion af forskellige performancekunstarter såsom dans, teater og cirkus, der tilsammen skaber et nyt rum, hvor kreativiteten kan blomstre.

Elektronisk Musik

Elektronisk Musik på vores højskole er for dig, som brænder for at komponere musik på computer eller elektroniske instrumenter.

Sang

Din stemme afspejler din personlighed! Med Sang som linjefag på vores højskole arbejder du hele tiden med at udforske din sangstemme – og dig selv.

Vi er lige her

Musik og Teaterhøjskolen

På vores højskole er der plads til alle – og der er også plads til dig!Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for, at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv – både fagligt og personligt. På vores højskole kan du se frem til et fællesskab, som du aldrig vil glemme. 

Musik og Teaterhøjskolen
Herrestedgade 6-8,
6520 Toftlund