top
.

BOSEI - DANMARKS IDRÆTSHØJSKOLE MED ET JAPANSK TWIST 

Eleverne på Japansk-linjen har japansk hver dag! De lærer at tale, skrive og forstå japansk samtidig med, at vi fordyber os i den japanske kultur.


Fordyb dig i Japan

Er du vild med manga-tegneserier? Er du fascineret af den klassiske japanske kultur? Uanset hvor din interesse for Japan kommer fra, så kan du dyrke den på Japansk-linjen på Bosei. Skolen har mange unikke faciliteter til alle japanskinteresserede: 

 • Et stort japansk bibliotek med en stor manga-samling 
 • Et billedkunstlokale med rispapir, blæk og hestehårspensler til japansk kalligrafi 
 • Særlige japanske rum med tatamimåtter til henholdsvis teceremoni og almindelig undervisning 
 • En systye til at lave cosplay eller kimonoer 

Under hvert semester kommer der mellem ti og tyve japanske udvekslingselever fra Tokai Universitet i Japan. De opholder sig på Bosei i cirka en måned. De er både med i undervisningen og indgår i det øvrige højskoleliv. Det kræver tid og fokus at lære japansk, og det får du på Bosei. Det er det eneste sted udover universiteterne, hvor du dagligt kan få tid, undervisining og fordybelse nok til at lære japansk alt imens du samtidig danner nye venskaber, nyder de smukke omgivelser og oplever skolens twist af østens mysterier. 

Gaven fra Japan 

Idrætshøjskolen Boseis pragtfulde bygninger og omfattende udendørs anlæg er med alt inventar og udrustning foræret af Tokai University i Japan. 

Det skyldes, at grundlæggeren af Tokai University, Dr. Shigeyoshi Matsumae (1901-1991), havde et helt særligt forhold til den danske højskole. Han besøgte i 1930’erne nogle danske højskoler, og det fik ham til at tage Grundtvigs tanker om folkeoplysning og samtalebaseret undervisning med sig hjem til Japan. 

Tokai University har imidlertid ønsket at hædre deres grundlægger ved at skænke den tidligere japanske kostskole til et højskoleformål, og sådan er den nu selvejende idrætshøjskole Bosei blevet foræret som gave til det danske samfund. 

Fakta 

 • Bosei er den eneste højskole i DK, der tilbyder eSport som hovedlinje
 • Til foråret kommer der endnu en ny hovedlinje indenfor en særlig boldidræt
 • Forårssemesteret begynder 7. januar 2017 og varer 24 uger
 • Efterårssemesteret starter 9. august 2017 og varer 19 uger
 • Tilmeldingerne er i gang og sker via bosei.dk
 • Et ophold koster til foråret kr. 1.505,- pr. uge og inkluderer al undervisning, fri benyttelse af fitnessområde, svømmehal, japansk bibliotek samt skolens øvrige faciliteter. Desuden dækker prisen ophold i to-mandsværelser med fri wi-fi samt fuld forplejning morgen, middag og aften
 • Maden laves af økologiske råvarer, og vi tager hensyn til veganere og allergikere
 • Bosei-Bold er et idrætsfag, der især byder på Volleyball, Floorball, Basketball
 • Skolen tilbyder kulturrejser til Japan og Korea, skirejse til Østrig samt sports- og kulturrejse til Okinawa
 • Du kan altid få en rundvisning på skolen, som bookes via bosei.dk. Skolen betaler dine udgifter til transporten

Her er kampsport ikke blot en sport 

Der er masser af træning på Boseis kampsportslinjer; men vi lægger lige så meget vægt på filosofien, kulturen og historien bag ved kampens kunst – fx egen tålmodighed og respekt for andre. 

På Bosei vil kampsporten ikke bare være din fritidsinteresse. Den vil være din hverdag, hvor du fordyber dig i Karate, Judo eller Taekwondo med daglig undervisning af højt kvalificerede trænere. Alle vores undervisere har mange års erfaring - nogle endda som landstrænere - og de tager både imod begyndere og erfarne udøvere med et smil.

Udendørs træning i Dojo Garden 

Der findes karate-stilarter med rødder helt tilbage til det antikke Kina. Okinawa Goju-ryu karate- do er en af de to stilarter, som Bosei tilbyder eleverne. Du bliver automatisk inddraget i livet på skolen og dens omgivelser. Skolens unikke udendørs træningsdojo, Dojo Garden, ligger omgivet af japanske kirsebærtræer. I denne dojo hærder du din krop fysisk og dit sind meditativt.

Lær Suikido Yoga af grundlæggeren selv! 

Suikido yoga er et populært fag på Bosei, som er skræddersyet til enhver kampkunst- og sportsudøver. Suikido yoga er et dynamisk-meditativt træningssystem, som er kreeret igennem en sammensmeltning af kampkunst, yoga, meditation, taoistisk qigong og østerlandsk helbredelsesvidenskab. Din lærer i Suikido yoga på Idrætshøjskolen Bosei er Chris Valles. Chris har udviklet yoga-systemet igennem hans livslange træning af kam kunst, yoga, meditation samt orientalsk og taoistisk kost-, urte-, og helbredelsesvidenskab.

Fakta

 • Counter-strike: Global Offensive & League Of Legends er de primære spil på Bosei
 • Specialdesignede borde, gamingstole, farvet lys og kraftige pc’ere i holdfarver
 • Hovedfokus er holdet som helhed, hvad kan man lære som hold
 • Hvordan understøtter man sit hold bedst i forhold til kommunikation
 • Hvordan overleveres den gode og rene kommunikation i forhold til konstruktiv kritik
 • Gaming theory: Hvad er der forsket i? Hvad siger eSports historien? Hvad kan man få ud af gaming?
 • Hvordan udvikler en god team synergy, og hvad kan det bruges til senere i livet
 • Hvordan afstemmes forventninger så holdet har samme fokus
 • Træffe de korrekte beslutninger og hvordan de skal tages
 • Kondition & Reaktion, Sund kost & Fællesskab er vigtige elementer i den nye hovedlinje 

Bosei udfordrer dig!

Den danske idrætshøjskole med det japanske twist søger hele tiden at kunne udfordre eleverne. 

Faglærerne er lige nu i gang med nye vinkler til at gøre højskoleopholdet så spændende og motiverende som muligt.

Din egen udfordring! 

Et højskoleophold handler i høj grad om at gøre noget for sig selv. Health & Fitness-linjen Bosei skaber rammerne for, at du kan opnå en bedre kondition eller opnå sundere kostvaner. Samtidig inddrager Health & Fitness-linjen østens visdom i form af shiatsu massage og meditationsfag; men skolens svømmehal er også et stort aktiv på denne linje, der ligeledes byder på saunagus. Bosei har en udendørs Calisthenics bane, hvor du kan opnå varieret træning af muskler og kondition ved hjælp af din egen kropsvægt. Inden for finder du et sprit nyt fitnessrum med masser af muligheder. Rummet er lyst og har udsigt til skoven. På Bosei kan du træne på mange måder – Martial Art Fitness tager udgangspunkt i kampsport – men sat i højt tempo opnås en svedig workout! Eller hvad med træning i skoven, hvor du løfter kampesten og trækævler, løber op og ned af bakker og får rørt dig, som du ikke har prøvet det før!

Trætopbaner - Camp Adventure

Idrætshøjskolen Bosei er meget stolte over at have et samarbejde med Camp Adventure - Gisselfelt. Her bruger vi deres trætopbaner, hvor skolens outdoor elever udfordrer sig selv i klatring, balance og styrke 25 meter oppe i trækronerne. For de bedste klatrere venter der en svævebane på ikke mindre end 450m. 

Samarbejdet med Camp Adventure hænger godt sammen med Boseis eget træklatrekursus. På højskolen har du nemlig nu mulighed for at erhverve dig det første niveau som træklatrer. Du lærer bl.a. at sikre din klatremakker, klatre forsvarligt i træer og ikke mindst lærer du alt om udstyr og alle de seje knob. 

Dette tilbud er en del af Outdoorlinjen på Bosei, der også tilbyder aktiviteter som vægklatring, masteklatring på skolens 25 mtr. høje høje skorsten, kajakpolo i svømmehallen, trailbuilding og mountainbike-race på skolens egne tracks i den omkringliggende skov. Skoven benyttes også til motionsløb og overnatning i shelters. For Outdoor-linjen byder nemlig også på bål, svampeture samt naturvejledning. ”Vi er så heldige, at Havørnen yngler meget tæt på højskolen” siger Nicolas Hentzel, som varetager undervisningen på Outdoor & Vand.

Koreanske smagsprøver 

Skolen råder over lærerkræfter med koreanske rødder og tilbyder nu, i takt med den stigende interesse, mere og mere undervisning i den koreanske kultur. På det igangværende semester får eleverne bl.a. en let indførelse i det koreanske sprog, mulighed for at afprøve koreanske tecermonier, se koreanske film og lave koreansk mad.

Rejs med Bosei! 

For de interesserede tilbyder Bosei flere studierejser. Turen til Japan er meget populær – især fordi den giver oplevelser, som man ellers ikke får på en chartertur! Fx ophold hos buddhistiske munke eller besøg på et budo universitet. Du har også mulighed for at komme på en kulturrejse til Korea – der er et mekka for eSport - eller på en skirejse til Østrig. Bosei tilbyder desuden sportsrejser særligt for de elever, der har interesse i Health & Fitness, kampsport eller anden Idræt til Okinawa/Japan.

Hvis du er nysgerrig, så hold øje med vores sider på Facebook, Instagram og Youtube. Mulighederne og udfordringerne er mange på Bosei. 

Konnichiwaa!! Vi glæder os til at se dig.

Esport! Mere end et game.

Som det første sted i Danmark udbydes eSport som flere hovedlinjer på Idrætshøjskolen Bosei. Her anerkendes eSport som en idræt; men som højskole er vi også interesseret i at gå i dybden med emnet. Hvis du kun vil spille, så kunne du bare gøre det hjemme. På Bosei har vi også fokus på teori, holdånd, kommunikation, manglende ligestilling, sundhed samt gode og dårlige gamingvaner. Mange kombinerer eSport med cosplay og mangakultur – interesseområder der allerede er i Boseis fagudbud. At du så samtidig har mulighed for at deltage på turen til Korea, hvor eSport virkelig er i top – ja det gør bare oplevelsen endnu federe…

Hør blot hvad Per Johansen fortæller om sit første møde med ESPORT på højskole

Jeg startede på Bosei for at lære Japansk som det eneste grundlag, eftersom min store interesse ligger i Japan; men da jeg hørte om eSport på Bosei, var det en mulighed, jeg bare måtte prøve. Selv spiller jeg World of Warcraft, Starcraft, League of Legends, Warcraft 3 og Counter-Strike. 

Jeg endte på et hold i en ny rolle, som jeg må indrømme, står mig meget ubekendt – nemlig som IGL (in game Leader) i Spillet Counter- Strike Global Offensive. En position hvor jeg står med ansvar og skal træffe en masse beslutninger i spillet. Og faktisk researche endnu mere uden for spilletiden end i undervisningen, hvilket jeg ikke var forberedt på, da jeg troede, at jeg egentlig havde forståelse for, hvordan spillet hang sammen, og hvordan det fungerede, men jeg indså hurtigt at for hver ting jeg lærte og undersøgte - ja så kom der flere spørgsmål. 

 At prøve en ny rolle og skulle stå med ansvar, er ikke noget jeg normalt ville gøre - nærmere modsat. Jeg har altid været den stille type, og det ændrede sig først, da jeg var 24 år gammel. Selv nu som 27-årig er jeg ikke glad for at skulle stå til ansvar ret meget; men jeg har alligevel oplevet nogle ting i mit liv, som gør, at jeg er villig til at prøve udfordringen. Noget jeg både frygter og ser spændt frem til, hvordan det udvikler sig, og om det overhovedet er noget for mig. 

Eftersom jeg har lagt meget tid i at spille computer det meste af mit liv, er mine sociale evner nok ikke de bedste; men at være her på Bosei, hvor man lever side om side med så mange andre forskellige folk, som går op i alle slags ting, japansk/koreansk/kampsport/gaming/cosplay og mange andre ting, som foregår her på skolen - ja så bliver man bare mere social! Det bliver endda naturligt at være omkring andre mennesker, som ellers ikke tidligere har vakt nogen interesse for mig. Nu skriver jeg det her efter min første time, hvor jeg har spillet Counter-Strike med holdet og indser hurtigt, at der ligger meget mere arbejde i, hvordan man som hold får tingene til at fungere… 

Nogle ting lærer man bare først, når man arbejder som en gruppe. Spillet med vennerne derhjemme, hvor jeg egentlig mente, at vi arbejdede sammen som et hold, kommer ikke engang i nærheden af, hvad det er jeg opdager her i undervisningen. Fx foreslog vores lærer et par videoer på nettet eller sagde et par ord og sætninger, som sætter tankegangen på rette spor. 

Jeg ved nu, at jeg kun er begyndt at skrabe på overfladen af den ”informations-bobbel", som det er nødvendigt at kigge nærmere på for at blive bedre. Både som ene spiller med forståelse for spillet, men også som et samlet hold. Og hvordan man får folk med forskellige meninger og idéer til at arbejde sammen og sørge for at alle hygger sig, men alligevel arbejder seriøst sammen samtidig med, at de gør det, de er bedst til. 

Det er mit håb at kunne trække på de erfaringer, som jeg når at få med mig videre, til tiden efter højskolelivet på Bosei. Både i gamingverdenen og i arbejdslivet, slutter Per inden han forlader eSportslokalet. Nu venter japanskundervisningen...

Per Johansen

Underviser i eSport

Martin Eckhaus, der tidligere har spillet CS på højt plan, er i dag underviser på eSportslinjen. 

Martin har prøvet gamet på egen krop og kender til faldgrupperne; men især også de positive aspekter, som eSport kan være med til at udvikle hos dagens unge. Der bliver rift om de 20 pladser, som tilbydes hvert semester.

Adresse
Evensølundvej 5, 4720 Præstø

Website
bosei.dk

Følg os
Bosei