top
.

Meat Your Future

Slagteruddannelserne

Hvem er vi?

Slagteruddannelsen

Slagteruddannelsen foregår ikke med næsen begravet i bøger men ude i den virkelige verden!

Vi er Meat Your Future

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Kan du vejlede andre, så de får den perfekte madoplevelse? Tag en slagteruddannelse og få en fremtid med udfordringer, teamwork og jobgaranti.

  Erhvervsuddannelse          Hele landet
 


Uddannelsens opbygning

Uddannelsen til slagter består af et grundforløb, som du tager på en erhvervsskole. Resten af forløbet er du primært i praktik, hvor du bliver oplært i de forskellige arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Undervejs har du korte skoleforløb, hvor du blandt andet undervises i opskæringer, tilberedning og ernæringslære. Du afslutter din uddannelse med en svendeprøve.

Uddannelsested

Slagteruddannelsens grundforløb tilbydes over hele Danmarks. Dine praktikophold foregår ude omkring på slagterier, i slagterforretninger og supermarkeder.

Bliv slagter - et sandt håndværk

Elsker du at sætte tænderne i en mør og saftig bøf? Og kunne du tænke dig at lære, hvordan man opskærer og opbevarer kødet, så det netop bliver mørt og lækkert? Så er uddannelsen som slagter helt sikkert noget for dig!

Mød os!

Slagterelever

Let's Meat

Det er et fedt håndværk at kunne opskære dyrene og udbene kødet korrekt. Man lærer hvor kødet kommer fra, og hvad det kan bruges til.

- Jesper Goodmann, 26 år

Jeg har været udlært i 4 år og brænder stadig lige så meget for faget. Opgaverne, maden, stemningen, kundekontakten og ikke mindst slagterhumoren er lige noget for mig.

- Annika Damgaard, 23 år

Isabell Vegsund, 25 år

Jeg har været udlært som detailslagter i 3 år og elsker mit job. De varierende dage giver utrolig stor frihed i hverdagen. Jeg elsker at rådgive kunderne og sikre mig, at de får den bedste oplevelse, når de kommer i butikken.

Dine muligheder

Hvorfor blive slagter?

Tag en slagteruddannelse og få en fremtid med udfordringer, teamwork og jobgaranti.

Bliv slagter

Et sandt håndværk
Slagterfaget er et ædelt håndværk med stolte traditioner. Du får det bedste frem i hvert stykke kød, og kunderne lytter, når du giver råd.

Gode arbejdstider
Som slagter leverer du udsøgte madoplevelser men slipper for at stå i restaurationskøkkenet kl. 23 fredag aften.

Høj jobsikkerhed
Alle vil have fingrene i dig. Der er rift om både lærlinge og færdiguddannede slagtere, så du går en tryg fremtid i møde.

Fart på uddannelsen
Uddannelsen går hurtigt, når det meste af din læretid foregår ude i den virkelige verden. Før du ved af det, er du slagter.

Få en knivskarp og spændende uddannelse med masser af kød på.

Som slagter arbejder du med slagtning og partering. Du lærer at slagte kreaturer og svin, at opskære og udbene slagtekroppene korrekt og så får du naturligvis kendskab til den automatiske styringsteknik. En vigtig del af arbejdet går ud på at skære kødet ud og forarbejde det med fx salt eller røg, så det passer til efterspørgslen på markederne rundt om i verden. 

Som slagter lærer du også hvordan du kontrollerer kødets kvalitet, og du bliver bekendt med de love og regler, der findes på området. Din arbejdsplads vil typisk være i et slagtehus eller et slagteri.

Bliv en af os

Den gode smagsvogter

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Kan du vejlede andre, så de får den perfekte madoplevelse?

Retninger og specialer

Du kan vælge mellem to overordnede uddannelsesretninger indenfor slagterfaget. Hvis du gerne vil arbejde på slagteri og blive en sand mester i udskæringer og parteringer, skal du vælge slagter. Hvis du hellere vil helt frem til disken og have kunderådgivning, som en del af din hverdag, skal du vælge gourmetslagter.

Vil du vide mere?

På Uddannelsesguiden kan du læse alt om de forskellige uddannelsesforløb, adgangskrav og meget andet på www.ug.dk

Find din uddannelsesretning

Slagter

Hvis du gerne vil arbejde på slagteri og blive en sand mester i udskæringer og parteringer, skal du vælge slagter.

Gourmetslagter

Hvis du gerne vil arbejde med kød og gerne vil lære om forskellige slagtedyr, og hvordan de skal skæres og opbevares, så du får mørt kød - skal du være gourmetslagter. 

Vi er lige her

Bliv Gourmetslagter

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Kan du vejlede andre, så de får den perfekte madoplevelse? Tag en slagteruddannelse og få en fremtid med udfordringer, teamwork og jobgaranti.