top
.

Fordybelse, fællesskab og frihed

Bornholms højskole

Hvem er vi?

Bornholms Højskole

Bornholms Højskole har siden 1893 været et sted, mennesker har mødtes for at lære, for at udveksle erfaringer, for at fordybe sig og for at være sammen. Alt sammen på et højt fagligt niveau. 

Vi er Bornholms Højskole

Bornholms Højskole er en fri grundtvigsk højskole. Det vil sige, at den står frit uden bestemte politiske, religiøse eller organisatoriske bindinger, og at vi vedkender os den grundtvigske højskoletradition, hvis grundlag er folkelig oplysning og livsoplysning. Faglighed, fællesskab og en hjemlig atmosfære er kendetegnende for skolelivet.

  Kreativ              Bornholm
 


Dit personlige udtryk

På Bornholms Højskole skaber vi fortællinger om verden og om menneskelivet og vi udtrykker os i ler, lyd, olie, glas, billeder og mad. Du lærer at sanse, forstå og se den virkelighed, der omgiver dig og du får fagenes tekniske færdigheder ind på rygraden og ned i fingrene, så du kan finde, udvikle og forfine dit personlige udtryk og skærpe de historier du gerne vil fortælle.

Et helt særligt sted

Bornholms Højskole har dybe rødder i den bornholmske natur, kunst, historie og kulturliv. Det giver alle vores fag en helt særlig tone, som du ikke finder andre steder. I alle vores fag udforsker og bruger vi øens helt særlige terroir. Fag som keramik, glas, outdoor og gastronomi er tæt forbundet til det smukke rå landskab lige udenfor døren. På højskolen graver vi selv leret ud af undergrunden. Vi henter vores gastronomiske råvarer i naturen. Og så klatrer vi på rigtige klipper til hverdag.

En del af samtalen

Bornholms Højskole er orienteret mod det omgivende samfund, er en del af debatten og kulturlivet på Bornholm og aktiv deltager på Folkemødet. Vi vil gerne holde gang i meningsudvekslingen året rundt, og som en del af opholdet arrangerer vores elever offentlige diskussionsaftener eller skaber projekter, som inddrager det omgivende samfund.

Mød os!

Lærerne og faciliteterne er helt specielle

Mød nogle af Bornholms Højskoles lærere og læs mere om de skønne faciliteter.

Rummene

Du arbejder med dine hænder, din eftertanke og din kreativitet alle døgnets timer. Skolen har bl.a. keramikværksted, glasværksted, billedkunst, smykkekunst, musik, outdoor, knivværksted og mange flere.  

Læs mere

Lærerne

Vores lærere er alle udøvende kunsthåndværkere, selvstændige og erfarne mediefolk og kulturformidlere på et højt niveau og med internationale netværk.

Læs mere

Bæredygtigt og lokalt - også i undervisningen

Højskolen ønsker at tage et globalt medansvar og stræber efter at skabe et bæredygtigt fysisk miljø, der belaster miljøet mindst muligt. Vores køkken vælger primært økologiske råvarer og lokale produkter, og så spiser vi ofte vegetarisk. Vi underviser i bæredygtighed, højskolen er konstant under elevernes lup – de er med til at udvikle miljørigtige løsninger til skolen.

Dine muligheder

Bliv klogere på verden og dig selv

På Bornholms Højskole arbejder du med dine hænder, din eftertanke og din kreativitet alle døgnets timer.

Fortællinger

Bornholms Højskole er et sted, hvor meninger, erfaringer mødes, udfordres og bliver diskuteret. Vi tror på, at kunstens gode fortællinger både står på skuldrene af historien og opstår af aktuelle politiske udfordringer, filosofi og samfundsdebatter. Vores samtalefag giver nye ind- og udsigter og giver dig et godt udgangspunkt for at finde din egen stemme og udfordre vaneforestillinger.

Vi skaber skolen sammen

Du arbejder med dine hænder, din eftertanke og din kreativitet alle døgnets timer. Vores lærere er udøvende kunsthåndværkere, selvstændige og erfarne mediefolk og kulturformidlere på et højt niveau og med internationale netværk. Du kommer til at præge undervisningen og højskolens hverdag ved at bidrage med engagement, erfaringer og relevante problemstillinger. Du kommer undervejs til at reflektere, diskutere og forholde dig til dit eget arbejde sammen med dine medkursister.

Mangfoldigt fællesskab

Hverdagen og alle oplevelserne deler du med andre elever fra hele verden. Du kommer til at bo på dit eget værelse i små huse med plads til fire roomies. Til hverdag starter dagen med morgenmad kl. 8 og morgensamling med fællessang kl. 8.30. Derefter er der undervisning, hvor du følger det skema, du selv har sammensat. I løbet af dagen er der tid til fælles møder og fælles pligter, og aftenerne byder på fællesskab, fester og events.

Tag med os

Livet på højskolen

Højskolen ligger med Ekkodalen i baghaven og er nabo til Danmarks femte største skov i Almindingen.

Unikke muligheder

Bornholms Højskole giver dig helt unikke muligheder for at udforske de håndværk, øen er kendt for, glas, keramik, smykker. Du kan udforske dine ydre og indre billeder i lyd, fotografi, billedkunst, installation. Du kan smage dig gennem øens vilde natur og gastronomiske specialiteter. Eller du kan udfordre den enestående natur på de vildeste mountainbike-trails, klatre på de stejleste klipper eller bare nyde den skønneste baghave i Danmark.

Praktisk

Skolen råder over 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med bad/toilet.

Du bor sammen med andre elever i huse eller på værelser, hvor I deler bad og toilet. Dyner forefindes, men du skal selv medbringe linned og håndklæder.

Kurser

Lange kurser

Vælg keramik, billedkunst, smykkedesign, glas og gastronomi. Den smarte vej til optagelse på design- og fagskoler. Deltag i debat, dokumenter din samtid i fotografi og lyd og vær med på Folkemødet. Dyrk outdoor i det bornholmske klippelandskab. Bliv klogere på dig selv og på verden.

Korte kurser

Brug en uge eller to på højskole, sommer eller vinter: yoga, smykkekunst, vandringer, litteratur, musik, linedance, bridge, seniordans, cykelture, akvarel og akrylmaleri, humor, folkemøde, gastronomi, foredrag og masser af højskolesang.

Vi er lige her

Bornholms Højskole

Bornholms Højskole er en fri grundtvigsk højskole. Det vil sige, at den står frit uden bestemte politiske, religiøse eller organisatoriske bindinger, og at vi vedkender os den grundtvigske højskoletradition, hvis grundlag er folkelig oplysning og livsoplysning. Faglighed, fællesskab og en hjemlig atmosfære er kendetegnende for skolelivet.Bornholms Højskole har siden 1893 været et sted, mennesker har mødtes for at lære, for at udveksle erfaringer, for at fordybe sig og for at være sammen. Alt sammen på et højt fagligt niveau. 

BornholmsHøjskole
Almindingsvej 35
3720 Aakirkeby