top
.

En unik højskole med udsyn

Brenderup Højskole

Hvem er vi?

Brenderup Højskole

Mød dig selv og hele verden på Brenderup Højskole

Vi er Brenderup Højskole

Alle skal have det rart på vores højskole. Vi har indrettet højskolen så du føler dig tryg og føler dig hjemme. Vi har bæredygtige lokaler, hvor du kan udfolde dit talent og være sammen med ligesindede fra hele verden. Vi er en moderne globalt orienteret højskole. 

  Kultur, kunst, musik & bæredygtighed                50 elever               Brenderup
 


Værdigrundlag 

Det formelle værdigrundlag at leve på en højskole kræver engagement og ansvarlighed, og de daglige måltider og morgensamlinger er vigtige dele af det fælles liv. Vi er inspireret af Grundtvigs tanker om, at vi gennem samvær, samtale og undervisning kan blive klogere på livet, og vi betragter det personlige møde mellem elever, lærere og øvrigt personale som grundlæggende. Vi ønsker at møde hinanden med tillid og forventning i et åbent og fordomsfrit miljø.

Formål

Skolens formål er at drive en almen folkehøjskole, der lægger vægt på: 

  • at oplyse om og diskutere menneskerettigheder, demokrati og mellemfolkelige forhold 
  • at give forståelse for vigtigheden af den enkeltes engagement i samfundets politiske og økologiske udvikling
  • at styrke den personlige udvikling gennem faglig fordybelse og bred almendannende undervisning i et levende fællesskab 

Hele verden på Brenderup Højskole

Mød dig selv og hele verden på BRENDERUP HØJSKOLE. Forbered dig til din drømmeuddannelse! Rejs ud i den store verden til Nepal, spil verdensmusik eller design smukke ting af genbrugsmateriale. Rejs ud i den store verden til Nepal, spil verdensmusik eller design smukke ting af genbrugsmateriale. Lær om permakultur og byg bæredygtigt.

Mød os!

Se og hør vores historier

Mød elever og ansatte fra BRENDERUP HØJSKOLE

Vores historier

Om Brenderup Højskole

Med plads til godt 50 elever er vi en relativ intim skole. Det betyder blandt andet, at man som elev på Brenderup Højskole kommer meget tæt på hinanden. Når du trives her, er det fordi du har lyst til at dyrke det tætte samvær? Du giver og tager med samme beredvillighed og med åbent sind.

Dine muligheder

På Brenderup Højskole bestemmer du selv!

Vi har mange muligheder til dig, som overvejer at blive elev på Brenderup Højskole. Læs mere om hvordan du selv kan sammensætte dit skema udfra dine personlige interesser! 

VELKOMMEN TIL VORES LANGE KURSER

På Brenderup Højskole sammensætter du selv dit skema fra nedenstående faggrupper:

Bæredygtigt Byggeri

Økologisk havebrug

Kunst og kunsthåndværk

Kulturmødet

Skaberiet

Global musik

Dansk sprog og kultur

Krop og sundhed

Du vokser på Brenderup Højskole

Foruden at forbedre dine personlige og sociale kvalifikationer, vil et højskoleophold kunne styrke dine personlige udvikling. Står du ved en skillevej i dit liv, vil du opleve Brenderup Højskole som et sted hvor du finder ny inspiration og energi til at finde din vej videre frem i dit livs fortælling. Har du behov for vejledning, vil du i skolens lærere finde masser af støtte og hjælp til at finde både personlig og faglig afklaring. Du vokser som elev på Brenderup Højskole. Du tager herfra som et forandret menneske.

Mentorforløb

Er du under 25 år og uden uddannelse har du mulighed for at blive optaget på skolen som mentorelev. Dette kræver at du sammen med din UU-vejleder har udarbejdet en uddannelsesplan, hvor et højskoleophold indgår. Som mentorelev tilbyder vi dig ekstra vejledning udover den ovenfor beskrevne. Du bliver tilknyttet en af vores lærere, som hjælper dig til nå de mål, der er i uddannelsesplanen. Alle skolens lærere er mentoruddannet. Når du kommer til skolen, udarbejder vi en skriftlig aftale for forløbet. Vi aftaler, hvor tit vi skal mødes for at snakke om ugen der er gået, og om hvordan det går. Hvis der er behov for det, planlægger vi et møde af længere varighed.

Tag med os

Personlig og social udvikling

Foruden at forbedre dine personlige og sociale kvalifikationer, vil et højskoleophold kunne styrke dine personlige udvikling.

Verdensmål og bæredygtighedsstrategi i hverdagen og undervisningen

Vi bruger FN´s Verdensmål for en bæredygtig udvikling som inspiration i hverdagen og undervisningen, og har temadage og projektuger om bæredygtighed. Vi ønsker at være 100% bæredygtige.

VI ER LIGE HER

Brenderup HøjskoleVi glæder os til at høre fra dig! Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om hvad vi kan tilbyde lige netop dig. 

Brenderup Højskole
Stationsvej 54
5464 Brenderup