top
.

Rejs med os

Dansk ICYE

Hvem er vi?

Dansk ICYE

Vi er Dansk ICYE

Dansk ICYE (International Cultural Youth Exchange) er en non-profit udvekslingsorganisation primært for unge mellem 18-30 år. Vi sender cirka 150 danske unge ud i verden på udveksling og frivilligt arbejde om året og modtager omkring 60 udenlandske volontører til Danmark.

  Udveksling                Small               Aarhus
 


Idé og koncept 

Idéen er, at unge fra hele verden skal have mulighed for at rejse og møde nye kulturer. Konceptet i ICYE’s programmer er, at volontørerne bor hos lokale værtsfamilier og arbejder frivilligt på et projekt. Gennem mange år har unge over hele verden hjulpet andre og sat deres præg på projekter og værtsfamilier, samtidig med at opholdet i en ny kultur, har præget den unge.

Global non-profit

Som non-profit organisation er det ikke vores mål at tjene penge på vores arbejde. En stor del af arbejdet udføres af frivillige, ulønnede medlemmer, der tidligere har været på udveksling eller på andre måder været en del af Dansk ICYE. Dansk ICYE er en del af det internationale udvekslingsnetværk ICYE, der har nationale organisationer i mere end 40 lande i Afrika, Europa, Asien, Oceanien og Nord- Syd og Mellemamerika.

Mød os!

Hilsner fra vores rejseglade unge

"Jeg har mødt nogle helt fantastiske mennesker på min rejse. Mennesker, der var så forskellige fra mig selv, og alligevel blev vi de bedste venner, der delte de hyggeligste og dejligste stunder. For på trods af forskelligheder, var vi ens på mange punkter: vi var nysgerrige på hinanden, på forskellige kulturer og på at dele ud af vores egne traditioner og vaner hjemmefra. Det er en oplevelse, jeg altid vil se tilbage på med stor glæde og tilfredshed, og jeg vil aldrig bytte den  for noget i verden."

Emilie, Grækenland, 2019

"Selvom mit år som Europæisk volontør har været kompliceret og rigtigt hårdt, har det også været den vildeste oplevelse, hvor jeg har fået lov til at vokse meget mere, end jeg nogensinde kunne forestille mig, og hvis jeg kunne, ville jeg tage ud med ESC volontør igen! Jeg har mødt nogle fantastiske mennesker, som har udvidet min horisont, og jeg har fået lov til at arbejde på mine kreative- og organiseringsevner, bl.a. som kurator på en gruppeudstilling med forskellige europæiske kunstnere."

Naja, Portugal, 2017/2018

Følg vores rejsende!

Dine muligheder

Se verden på flere måder

Vi tilbyder tre forskellige rejseprogrammer

ICYE-
PROGRAMMET

6 eller 12 måneder

Kom på udveksling og arbejd frivilligt. Der er typisk afrejse i august eller januar.

STEPS-
PROGRAMMET

4 - 6 uger

Her har du friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted og i hvor lang tid. 

ESC - INDIVIDUAL VOLUNTEERING

2 - 12 måneder

Få mulighed for at udføre frivilligt arbejde i et europæisk land. 

BLIV MEDLEM

Fælles for vores rejseprogrammer er, at du skal være medlem af Dansk ICYE for at kunne søge. At blive medlem koster 75 kr. om året samt 25 kr. i ansøgningsgebyr. I alt skal du altså betale 100 kr.

Kom med!

Og få dit livs oplevelse

Priser

Alle vores programmer har forskellige priser. Du kan se dem alle her.

Ansøgning

Du ansøger på forskellige måder alt efter, hvilket program du vil rejse med.
Her kan du læse om ansøgningsprocedurerne og finde de ansøgningsskemaer, du skal bruge.

Arrangementer og informationsmøder

Vi afvikler løbende arrangementer rundt om i landet - herunder informationsmøder, hvor du kan høre mere om det at rejse med Dansk ICYE. Du vil blive informeret om vores forskellige programmer og kan høre en rejseberetning fra en frivillig, som har arbejdet i udlandet gennem Dansk ICYE.

Har du spørgsmål?
Kontakt os!

Dansk ICYE
Klosterport 4X, 3. sal
8000 Aarhus
T: (+45) 86 18 07 15