top
.

Vikariater er et springbræt til et sabbatår med mange erfaringer! 

Denne artikel er for dig, der er i gang med eller overvejer et sabbatår. For dig, der ikke har et job i vente. Måske du er ved at spare op til en rejse? Måske ved du bare ikke, hvad du har lyst til at lave? Eller måske venter du på den helt rigtige mulighed? Ligegyldigt hvad, kan du læse med her og få inspiration til, hvordan et eller flere vikariater kan være det, du skal bruge dit kommende sabbatår på.


Er vikariater ikke bare de jobs, ingen andre vil have?

Mange tror, at en vikar er sådan noget man bliver, når man ikke har andre muligheder. Mange tror, at en vikar enten er en lærervikar eller på en fabrik. Endnu flere tror, at vikarer er sådan nogle, man sætter til alt det, man ikke kan få andre til at lave. Men vikariater er faktisk meget mere, end man lige går og tror. Et vikariat kan eksempelvis være indenfor alle brancher – og ikke bare på en fabrik, en skole eller i en børnehave. Vikarbureauer i dag bliver brugt af virkelig mange forskellige virksomheder. Til virkelig mange forskellige stillinger. Selvfølgelig er der nogle virksomheder, der søger produktionsmedarbejdere – men vidste du, at der også ansættes ledere og CEOs på vikarbasis? Et vikariat er mere end man tror – og så kan det give mange forskellige erfaringer og udvikle både dig og dit CV.

Hvordan er det at arbejde som vikar?

Når du arbejder som vikar - eksempelvis hos et vikarbureau – så er ingen dage ens. 

Når du tilmelder dig hos et vikarbureau, bliver der først kigget på dig: Dine ønsker til jobs, dine kompetencer og dine behov. Har du har lyst til at arbejde i kundeservice, i en kantine, som tjener, ordrebehandler, sekretær eller noget helt, helt andet? Typerne af jobs er mangfoldige. 

Men hvornår skal du så arbejde? Det vælger du faktisk helt selv! Skal det være hver dag? To gange om ugen? Hver fjerde torsdag? Du vælger. Men det er ofte sådan, at jo mere du arbejder, jo mere erfaring får du – og jo flere jobs kan du komme i betragtning til. 

Ikke alle vikariater er én eller to dage. Nogle gange mangler virksomheder en medarbejder i længere perioder. Det betyder, at du eksempelvis kan komme ind i en virksomhed og arbejde i flere måneder. Hvis det altså er det, du ønsker. 

Lige gyldigt hvad, så er vikariater den mest fleksible måde at arbejde på. Du kan eksempelvis få et 8-16 job – eller vælge at lægge dine opgaver og timer på de tidspunkter, hvor du ikke er booket til venner og familie. Så om du er på udkig efter et fritidsjob – eller bare at tjene en masse penge til en ferie – så kan vikariater være en rigtig god måde at komme i gang på.

Bliv en vigtig brik i en virksomhed

Du kommer til at blive en vigtig brik i mange virksomheders hverdag. Du er ikke ”bare en person, der møder ind”. Når du har sagt ja til en opgave, er arbejdsgiveren afhængig af din indsats. Du bliver det, der får virksomhedens dag til at hænge sammen.  Det betyder samtidig, at vikariater ofte også er et springbræt til en fastansættelse. Man skulle tro, at et vikariat er meget ”ind og ud”. Men rigtig mange vikarer bliver faktisk tilbudt mere permanente stillinger, dér hvor de har arbejdet midlertidigt. Du bliver som sagt en vigtig brik i virksomhedens hverdag. Det betyder også, at virksomhederne og arbejdsgiverne ofte ikke har lyst til at undvære dig. Og før du har set dig om, bliver et kort vikariat pludselig et springbræt til en fastansættelse. Hvis det altså er det, du har lyst til. 

Derudover får du også et større netværk, da du hver dag møder mange forskellige mennesker. Du kan udbygge dit netværk – både professionelt og personligt. For hvem ved, måske er din næste gode ven på et af dine næste jobs.

Ansvarlighed

Når du arbejder for os kan du være sikker på at få gode arbejdsforhold, uanset hvilken virksomhed du kommer til at arbejde i.

  • Som ansat i Adecco er du sikret mindst samme løn og tillæg, som overenskomsten foreskriver. 
  • Arbejdstider overholder altid overenskomstens krav. 
  • Du er underlagt de regler for ferie, feriepenge, helligdage og betaling for fridage, som overenskomsten foreskriver. 
  • Du vil få betalt pension i overensstemmelse med den overenskomst, som du er ansat under. 
  • Du er naturligvis altid omfattet af en arbejdssskadeforsikring.

Styrk dit CV som vikar og få erfaring

De fleste unge har ikke et stort og bredt CV efter gymnasiet. Hvornår skulle man få tid til at få erfaring og kompetencer, når man fokuserer på at komme gennem en uddannelse? Her er vikariater, som sagt, altså også en god måde at fylde CV’et ud på. 

Som vikar får du tilmed kompetencer inden for mange områder og arbejdsopgaver. I mange forskellige virksomheder: små-, mellemstore- og store virksomheder. Bare det at kunne begå sig i en virksomhed og opfylde arbejdsopgaver, skubber dig allerede langt frem i køen hos arbejdsgiverne. 

I dagens jobmarked bliver mennesker oftest ikke i den samme branche eller jobstilling i mange år. Vi hopper rundt i forskellige funktioner. For at afprøve os selv og styrke vores personlige udvikling. Hvis du fx kun har haft ét slags job, kan det være meget svært at skifte branche eller funktion. Specielt når du konkurrerer mod mennesker, der har mere erfaring. Med en bred vifte af vikarjobs, er du meget bedre rustet til denne udfordring i fremtiden. Du har været i et hav af brancher – og kan drage nytte af disse erfaringer senere i livet. Det bliver også meget nemmere for dig at tage beslutningen, når du fx tænker, ”jeg vil gerne prøve noget nyt”. Med alt det branchekendskab, du får som vikar, kan du tage den rigtige beslutning – du har jo været der før, og kender til de krav og arbejdsopgaver, der er i stillingen.

Hvad skal du gøre nu?

Har du fået blod på tanden? Vil du ud og prøve noget nyt? Og samtidig styrke dit CV, dine kompetencer og få en fod ind på arbejdsmarkedet? Hvis du er klar på at prøve kræfter med at være vikar i dit sabbatår, er det en god idé at kontakte et vikarbureau. Her kan du med fordel kontakte adecco.dk

Adecco er et af verdens største vikarbureauer, og kan åbne dørene for mange forskellige vikariater og faste stillinger. Det eneste du skal gøre, er at oprette dig inde på hjemmesiden. Derefter skal du ringe og få en snak med en konsulent, om dine muligheder, og hvad du kunne have lyst til at arbejde med. 

Held og lykke med dit sabbatår!

Adresse
Falkonér Alle 1, 2000 Frederiksberg

Website
Adecco.dk

Følg os
Adecco